Home » Nieuws en nieuwsbrieven » 7-tal o.b.s. Jan Ligthart Delfzijl districtskampioen Schoolvoetbal!

7-tal o.b.s. Jan Ligthart Delfzijl districtskampioen Schoolvoetbal!

9 jun. 2017 09:19

Kampioen van Groningen, Friesland en Drenthe.

Het avontuur begon met het Schoolvoetbal in Delfzijl. (Regio Appingedam-Delfzijl) Hier werden de leerlingen kampioen en daardoor mochten wij naar de regiofinale in Muntendam.

In Muntendan waren de wedstrijden direct een stuk moeilijker, maar na twee twee keer winnen en een gelijkspel in een erg lastige wedstrijd werden de leerlingen hier ook kampioen. Op naar de districtsfinale in Jubbega. Tevens de laatste ronde voor 7-tallen groep7/8.

De eerste wedstrijd was een lastige wedstrijd tegen een basisschool uit Dalen. Deze fysieke wedstrijd wisten wij direct te winnen met 3-1! Een goede start van de dag. De tweede wedstrijd bleef lang 0-0. De kinderen bleven zich 100% inzetten en dat betaalde zich uit met een 1-0 voorsprong. Gelukkig wist onze keeper de 0 te houden tegen de school uit Dantumadeel. In de derde wedstrijd bleef het ook lang 0-0. Gelukkig scoorden wij in de tweede helft direct de 1-0. Helaas moest de wedstrijd gestaakt worden, omdat de tegenstanders het niet eens waren met de scheidsrechter. Maar wij stonden 1-0 voor en dat werd ook de eindstand. Ook gewonnen van de derde school, uit Heerenveen. Kampioen van Groningen, Friesland en Drenthe.

Een spannende, leuke en regenachtige dag. De leerlingen hebben het super gedaan. Wederom als kampioenen naar huis.

« Vorige Volgende »