Home » Nieuws en nieuwsbrieven » Reidehoeve Termunten groep 5/6

Reidehoeve Termunten groep 5/6

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 08:50

Verslag van bezoek groep 5/6 Reidehoeve Termunten

Donderdag,13 oktober j.l. , kregen we 28 kinderen uit groep 5 en 6 van de Jan Ligthartschool uit Delfzijl op bezoek.

Roelf en ik zijn om 8.20 uur aanwezig om het programma, wat we vandaag zullen draaien, voor te bereiden.

Om 8.30 uur arriveert ook Marion.

Het programma is als volgt: Begroeting in de filmzaal, een korte uitleg over het leven van de zeehond met de opgezette zeehond en afbeeldingen van de gewone en grijze zeehond als aanschouwelijk materiaal.

Daarna wordt de film vertoond.

Achter de buitendeur wordt op het plein verteld over de verschillende soorten zwaluwen en worden er plaatjes getoond. Bovendien kunnen we ook nog een nest laten zien. Op de grond, bij de muur, liggen wat braakballen van de slechtvalk.

En dan gaan we op pad.

Het is koud, maar als we op weg gaan is dit al gauw vergeten, want er is zoveel te zien: Een vlucht grauwe ganzen die voor ons neerstrijkt op het weiland. Een torenvalk die staat te bidden boven de dijk. Groepen ganzen die gakkend overvliegen. De kinderen kijken nu al hun ogen uit.

Bij de vogelkijkhut splitsen we de groep. De helft loopt met Roelf en Emmie naar de vispassage en de andere helft duikt met Marion de kijkhut in.

De vispassage is helaas door een lekkage buiten gebruik, maar Roelf kan zijn verhaal over de werking vertellen en het leuke is dat de kinderen met vragen komen.

We konden ze weer veel vertellen.

Vrijwilligers Groninger Landschap.

Bedankt mensen! Het was een zeer boeiende ochtend!

Er staan nog een aantal foto's in ons fotoalbum!