Home » Nieuws en nieuwsbrieven » Luizencontrole, belangrijk voor alle kinderen op school!

Luizencontrole, belangrijk voor alle kinderen op school!

Gepubliceerd op 8 september 2016 09:17

Op woensdag 7 september hadden we de eerste luizencontroledag na de zomervakantie. We doen de luizencontrole om de school zoveel mogelijk luisvrij te houden. Dat de controle nog steeds nuttig is, bleek ook deze keer weer. Daar waar van toepassing zijn de ouders inmiddels geïnformeerd en is aangegeven welke actie ondernomen moet worden.

Wat deze keer extra opgevallen is zijn de vele kinderen met gel in het haar, maar ook vlechten en andere mooie haarcreaties. Deze dingen maken het voor het luizencontroleteam lastig om goed te zoeken. We willen daarom nogmaals vragen om medewerking van ouder om hier rekening mee te houden op de dag van luizencontrole, geen gel in het haar en liever ook geen vlechten e.d.

Iets anders wat opvalt, bij vooral meiden met langer haar, is een droge hoofdhuid maar ook slecht uitgespoelde shampoo. Hier is natuurlijk niet altijd iets aan te doen, maar toch is het belangrijk om hier als ouder(s) ook mede op te letten.

Tot nu toe vinden we bij elke luizencontrole toch zaken die aandacht van ouder nodig hebben. Daarom willen hierbij nogmaals een oproep doen aan ouders om hierbij te helpen. We zoeken in ieder geval nog twee enthousiaste ouders om mee te helpen de school luisvrij te houden. Meld je snel aan, het is in het belang van al onze kinderen tenslotte!

Luiscontrole doen we elke woensdag na een schoolvakantie en als we met minimaal 4 ouders zijn kost het ongeveer 1,5 uur om alle kinderen te controleren. De tijdsinvestering valt dus reuze mee. Als er geen nieuwe aanmeldingen komen om te helpen met luizencontrole dan is de kans groot dat er geen luizencontrole meer is, dat zou toch erg jammer zijn!